ארה"ב הגדירה את עצמה כ"ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות", והיא אכן כזו. בהתאם אנשים רבים מבקשים להגר אליה על-מנת לנצל את ההזדמנויות המגוונות שהיא מציעה. באופן טבעי מתעורר גם הרצון לחיות בארה"ב עם מלוא הזכויות האפשריות, כלומר כאזרח לכל דבר, ולשם כך נדרשת אזרחות אמריקאית. חוקי ההגירה של ארה"ב מציעים שני מסלולים בדרך לאזרחות נחשקת זו, וכאן בעמוד תמצאו מידע לגבי שניהם:
אזרחות אמריקאית על בסיס קשר משפחתי
במסלול זה השלב הראשון הוא קבלת גרין קארד, כלומר תושבות חוקית באופן קבוע. חשוב להדגיש שגם מעמד זה מקנה זכויות רבות מאוד, ובפרט כמובן האפשרות לחיות בארה"ב לכל פרק זמן שרק תרצו. בכל מקרה, לאחר שחולף פרק זמן מסוים ממועד קבלת הגרין קארד ניתן להגיש גם בקשה לקבלת אזרחות אמריקאית.
עבור בן/בת זוג של אזרחים אמריקאים, תקופת ההמתנה היא 3 שנים. בן/בת זוג של בעלי גרין קארד יחכו 5 שנים, ילדים של אזרח אמריקאי יחכו גם כן 5 שנים, בתנאי שאינם נשואים (במקרה שבו הילדים הם בני 21 ומעלה נדרשת המתנה של 5 שנים גם עד לקבלת הגרין קארד). ילדים נשואים יקבלו גרין קארד רק לאחר 10-12 שנים ואת האזרחות לאחר עוד 5 שנים, ואילו אח או אחות של אזרח ארה"ב יוכלו לקבל גרין קארד כעבור 15 שנים ובתום 5 שנים מקבלת הגרין קארד לבקש אזרחות מלאה.
אזרחות על בסיס עבודה
גם אזרחות אמריקאית על בסיס עבודה כוללת שני שלבים שהראשון בהם הוא קבלת גרין קארד. השלב השני הוא בקשת האזרחות, כשבכל מקרה נדרשת שהות בארה"ב על בסיס הגרין קארד לפרק זמן של לפחות 5 שנים.
באופן טבעי ארה"ב לא מעניקה גרין קארד לכל מי שעובד בה. קהל היעד של מסלול זה הוא אנשים בעלי יכולות יוצאות דופן בתחומים כמו מדעים, עסקים ואומנויות, חוקרים אקדמיים עם ניסיון מוכח של לפחות 3 שנים והישגים מרשימים, מנהלים עם ניסיון של לפחות שנה בחברה בינלאומית, בעלי ובעלות תואר שני (או לחילופין תואר ראשון וניסיון תעסוקתי בתחום הספציפי של 5 שנים ומעלה), עובדים בתפקידים ספציפיים שמעסיק אמריקאי לא הצליח לגייס אליהם עובד מקומי וכן משקיעים שמוכנים להשקיע בארה"ב 900,000 דולר שייצרו 10 מקומות עבודה במשרה מלאה.